Course syllabus

Kan hända att några länkar funkar inte. Allt ”fast” text (speciellt när det gäller kurslitteratur, Kurs PM, och upplägg) är som den skall vara.

Pga ökat antal studenter får man inte plats för alla tentor i ordinarie läsperiod 1 som planerats att genomföras på Campus Johanneberg. På grund av detta har tentamen för MVE045 flyttats till Campus Lindholmen. Samma datum som i studentportalen men INTE Johanneberg men Lindholmen istället.

En allmänt anslag har lagts ut i CANVAS om vi vilka salar ni kommer att sitta och jag kan inte se anslaget så jag vet inte vad står där.

Informationen jag fick är att ni skall sitta i följande salar: Svea213, Svea219, Svea226, Svea239, Svea221. Om ni följer länken

https://student.portal.chalmers.se/sv/chalmersstudier/tentamen/Sidor/Hitta-tentasalen.aspx

ni borde nå en box fil med en lista av kurser/salar. leta bara efter raden med MVE045.

Länken till inspelade filer: LÄNKEN.

Handlednings processen inför tentamen: LÄNKEN.

Om examination på distans (gammal information, inte relevant längre för det blir en sals tentamen):

Under perioden med distanstentamen på grund av coronapandemin gäller andra regler kring tentamen än normalt.  För aktuell information se sidan: Tentamen under covid-19-pandemin​

Kurs-PM

På denna sida finns programmet för kursen: föreläsningar, räkneövningar och duggor . Övriga uppgifter, såsom t.ex. kursmål, lärare, kurslitteratur och examination, finns i ett separat kurs-PM.

Program

Kursens schema finns i TimeEdit.

FÖ:  I en hybrid format med sals undervisning och zoom. 

Zoom länk: https://chalmers.zoom.us/j/65949195103, Password: MatAnal. Om ni kan inte använda en dator se här hur ni kan logga in i zoom på ett annat sätt.

VIKTIG: Meningen bakom zoom inspelade FÖ:ar är att använda de som stöd till lärandet. De kommer att finnas tillgängliga igenom CANVAS under hela kursens gång långt fram till tentamen. Snälla,  ladda inte dessa filer ner på egen dator med idén att lägga de ut på youtube eller liknande.

RÖ: Fysisk i ES51/ES52 (eller andra salar med flera platser) och kommer att bli inspelade när möjligheten finns.

För en detaljerad lista av innehåll följ den här länken: Föreläsningar och rekommenderade övningsuppgifter.

Tillbaka till toppen

Datorlaborationer

Inga obligatoriska datorlaborationer eller datorövningar ingår i kursen.

Referenslitteratur för Matlab:

  1. Material utvecklat av MV som ger en kortfattad introduktion till Matlab
  2. Programmering med MatlabKatarina Blom. Ger en introduktion till Matlab och lär ut grunderna i programmering med Matlab. Rekommenderas varmt för dig som är nybörjare både vad gäller programmering och Matlab.
  3. Learning MATLAB, Tobin A. Driscoll. Ger en kortfattad introduktion till Matlab till den som redan kan programmera. Finns som e-bok på Chalmers bibliotek.
  4. Physical Modeling in MATLAB 3/E, Allen B. Downey
    Boken är gratis att ladda ner från nätet. Boken ger en introduktion för dig som inte programmerat förut. Den täcker grundläggande MATLAB-programmering med fokus på modellering och simulation av fysikaliska system.

 

Tillbaka till toppen

Duggor

Duggor är frivilliga, dock uppmuntras studenter starkt att göra dessa. Duggor ges i elektronisk form, ungefär en gång per vecka. Kan nås igenom CANVAS portalen. Max antalet dugga poäng är 5.

Tillbaka till toppen

Course summary:

Date Details Due